torstai 10. helmikuuta 2011

Statoil Barnehage

Tämän viikon olen ollut Statoilin yksityisessä päiväkodissa tutustumassa Norjalaiseen päiväkotisysteemiin. Olen ollut Edwinin kanssa 5-vuotiaiden ryhmässä. 5-vuotiaat ovat täällä eskarilaisia, sillä lapset menevät täällä 6-vuotiaana kouluun.

Toisaalta on ollut tosi mielenkiintoista ollut tutustua paikalliseen päiväkotiin, mutta kielimuuri tekee siitä vähän tylsää, koska en ymmärrä mitä lapset puhuu. Siellä saa laittaa kaiken ruotsinkielen taidon peliin eikä sittenkään ymmärrä paljoakaan... Aikuiset tietty puhuu selvästi norjaa ja tietty enkkua, mutta norjastakin on vaikea välillä saada selvää.

Lastentarhanopettajan minipalkka Norjassa on 3800€.

Tänään käytiin katsomassa kaksi pientä näytelmää yliopistolla ryhmän kanssa. Kolmanne vuosikurssin opiskelijat olivat tehneet draamakurssilla lastennäytelmiä ja siellä oli monesta päiväkodista ryhmiä katsomassa esityksiä.


Päiväkodin toimintahuone. Siellä on pieni kiipeilyseinä lapsille.

Toimitahuoneen ihanan isot pehmopalikat.


Tyttöjen lempipuuhaa päiväkodissa on helmien laittaminen alustaan. Kun kuvio silitetään, helmet sulavat toisiinsa kiinni ja kuvio on valmis.


0-2-vuotiaat nukkuvat makuupussissa ulkolämpötilassa. Lasten makuupussit roikkuvat naulakoissa.

Lapset nukkuvat samantyylisessä nukkarissa kuin Suomessa, mutta tässä päiväkodissa nukkaria ei lämmitetä ollenkaan. Lämpötila on siis sama kuin ulkona. Siksi lapset ovat makuupusseissa.

Pieni liikuntatuokio

Lapset pelaavat älytaululla

2 kommenttia:

  1. Kuulostaa niin hassulta, että öljy-yhtiöllä on päiväkoti :)

    VastaaPoista
  2. joo, eikö. Siellä jomman kumman vanhemmista täytyy olla töissä Statoililla.

    VastaaPoista