torstai 20. tammikuuta 2011

Ensimmäinen koulupäivä

Tänään oli  ensimmäinen koulupäivä.
Päivä piti sisällään paljon perehdytystä opiskeluun ja yleistä inffoa käytännön asioita. Lisäksi tutustuttiin ryhmän kesken. Meitä on meidän ryhmässä 15 opiskelijaa Saksasta, Itävallasta, Sveitsistä, Espanjasta, Irlannista, Hollannista, Belgiasta ja minä Suomesta. Tosi mukava ryhmä!

Asun sen verran kaukan yliopistosta, että sinne täytyisi mennä kahdella bussilla, jos ei halua kävellä. Minä taas halusin kävellä. Reitistä ei ollu liiemmin tietoa, vain muiden asukkaiden epämääräisiä arvioita matka-ajasta 20min ja 45 minuutin väliltä. Linja-autolla matkaa kertyy 11km, mutta koululle voi oikaista metsäisen kukkulan poikki.  Koululla piti olla klo 10 ja lähdin liikkeelle tuntia aikaisemmin. Lopulta matkaan meni 1h10min kun harhailin maatalojen välissä ja metsikössä. Takaisin kävelin 50 min. Vieläkään reitti ei ole oikein selvä, sillä yliopistolta ei annettu kunnollista seudun karttaa. Uskon, että päivä päivältä löydän parempia oikoreittejä :)

Reitin maisemat ovat aivan upeat, sillä sieltä näkee lumiset vuoret!


Tässä on mun opiskelija-asuntola

Aamu

Koulureitti kulkee metsän läpi

Nämä linnut asustelee koulureitin varrella

Taloja matkan varrella

Vuoret siintävät horisontissa



Koulureitillä oikaisen lammastarhauksen läpi





Niin kuin kuvista näkyy, täällä ei ole lunta. Vain pari astetta pakkasta.

Koulussa mulla on neljä kurssi tänä keväänä. Käyn Norjan kielen kurssilla, sitten on musiikin kurssi (meillä on siellä mm. kuoro), draamakasvatuksen kurssi ja inklusiivisen opetuksen kurssi. Kurssit alkavat maanantaina, sillä huomenna pe on vielä perehdytyspäivä.

Sunnuntaina mennään vuonoristeilylle ja käydään katsomassa Saarnastuolia (Preike stool) vuonosta käsi. Saarnastuoli on kuuluisa kallionkieleke, josta on pudotusta mereen 600m.

1 kommentti:

  1. Oi, sun koulureitti on aivan kuin sadusta: metsälampi ja oikaisu lammastarhan läpi. Tosi kiva nähdä kuvia sieltä. Hyvä, sä pääset puhumaan saksaakin. :)
    t. nimim. Joulu joka päivä

    VastaaPoista