tiistai 25. tammikuuta 2011

Majakalla

Tänään oli vapaapäivä koulusta.

Eilen illalla oltiin mietitty Edwinin kanssa, että lähdettäis tänään käymään yhdellä hienolla rannalla Stavangerin eteläpuolella. Edwin on saksalais-thaimaalainen poika, joka on mun luokalla ja asuu samassa asuntolassa. Aamulla mentiin turisti-informaatioon ja kysyttiin lisätietoja rannasta ja kuinka sinne pääsisi helpoiten. Aamun aikana suunnitelmat muuttuivatkin ja lopulta päädyttiin Stavangerin pohjoispuolelle hienoille rannoille ja majakalle. Tällä rannalla oli majakka, siksi se taisi viedä voiton :) Majakalle pääsee bussilla (nro 28, tarvitsee kakkos-alueen bussikortin). Päätepysäkiltä lähtee polku rannikkoa pitkin majakalle.

Käveltiin rannalla vajaa neljä tuntia ja sitten illaksi mentiin yhden luokkalaisen synttäreille.

Oli mukava päivä ja kaiken kruunasi ihana auringonpaiste. Edellisenä päivänä oli aivan sumuista/pilvistä ja tihkutti vettä, joten aurinkoiset päivät ovat herkkua :) Voin sanoa, että tänään oli kivoin päivä tähän mennessä, sillä tänään oltiin paljon ulkona ja lähdettiin vähä seikkailemaan.

Pieni pettymys tuli sitten illalla. Olin puhunut päivällä naapurin kanssa pyöräilystä ja hän sanoi, että saisin hänen polkupyöränsä käyttööni. Illalla Richard sitten lähti näyttämään mulle sitä polkupyörää pyörävarastosta, niin se pyörä olikin varastettu. Harmi, nyt Richardilla ei oo enää sitä pyörää enkä mä voi sitä käyttää. Toivottavasti jostain muualta putkahtaisi mulle pyörä.



Näkymiä polun alusta



Niemen kärjessä majakan vieressä


Kiviset rantakalliot

Tervetuloa majalle


Tungenesin majakka


Evästauko majakan suojassa





 Illalla oli Mareiken synttärit toisessa opiskelija-asuntolassa ihan yliopiston vieressä.



Synttärisankari Mareike Hollannista

Koko luokka viettämässä synttäreitä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti