sunnuntai 23. tammikuuta 2011

Vuonoristeily Lysefjordenilla

Aamu aukeni aurinkoisena. Sitä oltiin toivottukin täksi päiväksi, koska tiedossa oli Vuonoristeily.

Lähdimme koko vaihtariporukka vuonoristeilylle. Tapasimme porukalla satamassa, joka on aivan keskustassa.

Vuonoristeily kesti kolme tuntia ja risteilimme pitkin Lysefjordenia, joka alkaa tästä Stavangerista. Matkalla kävimme katsomassa Saarnastuolia alaalta päin, vesiputouksella, jonka vedesta saimme maistiaset ja ihailimme hienoja maisemia.

Tuntui hassulta, että lähdetään tammikuussa risteilylle, mutta täällä meri ei jäädy ja lämpötilakin näytti n. +10c. Tietenkin laivalla tuuli, mutta laitoimme paljon päälle niin tarkeni olla laivan katollakin.




Ihana päivä lähteä risteilylle

Risteilimme tietenkin Norjan lipun alla


Suomiedustusta Hanna ja minä


Saarnastuoli vuonosta käsin katsottuna














Näkymiä vuonosta


Laivapoika ottaa ämpärillä vettä maistiaisiksi vesiputouksesta


Kippis, vesiputousvettä. Ei se niin kummallista ollu, maistui aivan jäälle.

3 kommenttia:

  1. Ei pöllömpiä maisemia. Oli varmaan mukava risteily? Kiva kun annat hiusten olla kiharalla, näyttää hyvältä. Missä silmälasit? :)

    VastaaPoista
  2. Heii, silmälasit tosiaan puuttuu! :) Vähänkö pääsette siellä näkemään upeita maisemia! Kannattaa katsastaa Preikestolen päältäkin käsin, oon nähny siitä hienoja kuvia ja haaveillu, että pääsisin joskus näkemään ja kokemaan sen. Miten kaukana se on Stavangerista? Siu siu!

    VastaaPoista
  3. Täällä on niin kosteeta niin hiukset menee kyllä kiharaan, joten turha suoristella :) Äh, lasit jäi kotiin. En tiiä miten pärjään luennoilla ilman niitä...

    Saarnastuoli on Stavangerin ehkä kuuluisimpia nähtävyyksiä, eli ei sinne oo kauheen pitkä matka keskustasta. Laivalla mentiin sen juureen noin tunnissa. Ylös kävely kestää n. 2h. Täytyy ottaa et on hyvät kelit että sieltä näkee sit maisemat.
    Otan sieltä sit kuvia!

    VastaaPoista